Nauti kohtuudella

“Nauti kohtuudella” -sanonta yhdistetään usein ensimmäisenä alkoholijuomiin, mutta aivan yhtä hyvin voisimme liittää sen myös muihin juomiin ja ruoka-aineisiin. On paljon sellaisia ruokia ja juomia, joita pitäisi nauttia kohtuudella joko niiden sisältämien raskasmetallien, rasvojen tai kalorimäärien vuoksi. Makeiset ja virvoitusjuomat vetävät puoleensa ja osaammekin yhdistää ne epäterveellisiin ruokiin. Tiedämme, että niitä kuuluu nauttia vain pieniä määriä kerralla. Pähkinät ja kuivatut hedelmät ovat kuitenkin eri asia. Ne kuulostavat paljon terveellisemmiltä, jolloin saatamme antaa itsellemme luvan syödä niitä enemmän. Näin ei kuitenkaan pitäisi olla, sillä pähkinät sisältävät runsaasti rasvaa ja kaloreita, kun taas kuivatut hedelmät ovat täynnä sokeria. Tämän vuoksi olisikin tärkeää lukea aina pakkausseloste, jotta tiedämme mitä syömämme ruoka sisältää,

Ihmiset kokoontuvat hyvän ruoan merkeissä

Kesäisin ihmiset tykkäävät grillata ja nauttia hyvästä ruoasta. On mukavaa kokoontua porukalla herkullisen ruoan ja juoman merkeissä. Silloin tulee helposti syötyä liikaa ja liian suuria määriä kerralla. Tästä ei kuitenkaan tarvitse potea huonoa omaatuntoa, sillä on aivan normaalia herkutella joskus kerralla enemmän. Mutta jos liian suurista annoksista tulee arkipäivää, kannattaa silloin ryhdistäytyä. Liian suuret annokset voivat aiheuttaa pidemmän päälle lihomista ja energiatason laskemista. Terveellinen syöminen taas auttaa pysymään energisenä ja sitä kautta myös onnellisena. Herkuttelusta ei kuitenkaan tarvitse kokonaan luopua, sillä kohtuus on aina tärkeintä kaikessa. Terveys näkyy myös ulospäin energisyytenä, hehkuvana ihona ja hymynä huulilla. Silloin myös uudet upeat vaatteet voivat tulla kyseeseen. trendly.fi tarjoaa kauniit vaatteet, joiden avulla voit kasvattaa itsetuntoasi sekä hymyä huulillasi.

Kiireisen arjen keskellä tulee harvemmin mietittyä omaa ruokavaliotaan tai sitä, mitä ruoka sisältää. On helppoa napata kaupasta mukaan sit, mikä näyttää helpolta valmistaa ja mitä tekee mieli syödä. Se onkin ihan sallittavaa, jos ruokavalio on mahdollisimman monipuolinen, mutta jos syöt joka päivä esimerkiksi tonnikalaa, se ei ole hyväksi. Tonnikala sisältää runsaasti elohopeaa, joka voi liiallisesti nautittuna aiheuttaa näköoireita ja muistin heikkenemistä. Kiireessä kahviakin tulee usein nautittua useampi kupillinen päivässä. Liika kofeiinin saanti voi kuitenkin aiheuttaa hermostuneisuutta ja unettomuutta. Kun syö kiireisen arjen keskellä mahdollisimman monipuolisesti, silloin pysyy terveenä ja jaksaa helpommin viikon loppuun saakka.

Nautiskelu on tärkeä osa arkea

Ihmiset ovat luontaisesti nautiskelijoita. Pidämme hyvästä ruoasta ja juomasta, ja kokoonnumme usein sen äärellä. Se, millaisesta ruoasta nautimme, riippuu kuitenkin ihmisestä. Toiset pitävät mausteisesta ja tulisesta ruoasta, kun taas toiset raikkaasta salaatista ja kasviksista. nautiskelu on tärkeä osa arkea, sillä se antaa energiaa jaksaa pitkiä päiviä töissä. Maistuva lounas ravintolassa ystävien kesken tai herkullinen kahvitauko perheen parissa auttaa rentoutumaan keskellä päivää. Kaikkein nautinnollisimmat hetket painuvat syvälle mieliin ja muistelemme niitä taas seuraavan kerran, kun syömme lempiruokaamme.