Kuvaa omia ruokavideoita YouTubeen

Oletko intohimoinen ruoanlaittaja tai leipuri? Olet ehkä saattanut miettiä, voisitko tehdä omia kokkausvideoita YouTubeen. Ne ovatkin nostaneet suosiotaan muutaman viime vuoden aikana, sillä niin sanotut kotikokit ja -leipurit ovat yleistyneet. Moni on jopa noussut suosioon juuri nettiin laittamiensa videoiden myötä. Videoiden ympärille voi kehittää myös muuta sosiaalisen median toimintaan. Monet perustavat tililleen sivut niin Facebookiin kuin Instagramiin.

Videoiden kuvaamista varten ei tarvitse panostaa suuria määriä kuvauskalustoon. Jo esimerkiksi käytetyt iphonet riittävät oikein hyvin kuvaamiseen. Kameran voi laittaa kuvaamaan telineeseen tai sitten apuna voi käyttää kuvaajaa, joka saa tallennettua joka hetken myös lähempää kuvattuna. Koska videot tulee myös editoida, on hyvä, että apuna on joku, joka osaa suorittaa editoinnin. Sillä ei siis ole väliä, vaikka videoilla sanoisikin välillä jotakin väärää tai takeltelisi sanoissaan. Pääasiassa on joka tapauksessa ruoka ja reseptit, joten erilaiset ruokaohjeet vaihe vaiheelta ovat videoiden tärkeintä antia.

Keksi videoillesi ja kanavallesi jokin tietty teema

Kun ruokavideoita alkaa kuvaamaan YouTubeen, kannattaa miettiä, mikä on kanavan teema. Yleensä teema voi olla esimerkiksi alkuruoka, pääruoka tai jälkiruoka. Jotkut taas panostavat erilaisiin kakkuihin, kuten fantasiakakkuihin tai juustokakkuihin. Tärkeintä on kuitenkin pitää yhtenäinen linja kaikkien kanavalla julkaistujen videoiden kesken. Näin kanavan tilaajat tietävät, millaisia videoita kyseinen kanava pitää sisällään ja mitä tilaajat voivat odottaa. Videoiden laatuun kannattaa myös panostaa heti alussa. Sekä äänen että kuvan on oltava selkeä, jotta katsojat kuulevat ja näkevät ruoanlaiton tai leipomisen kaikki vaiheet.

Vinkkejä videoiden tekemiseen voi katsoa ammattilaisten kanavilta tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi ruokakauppojen kanavilta. Niin Lidl Suomi kuin K-Ruokakin päivittävät kanaviaan säännöllisesti, jolloin esimerkiksi koekeittiön uudet testetut reseptit laitetaan jakoon mahdollisimman nopeasti. Vinkkejä voi siis ottaa, mutta koskaan ei kannata kopioida muiden ideaa. Ainutlaatuiset kanavat menestyvät hyvin ja saavat paljon näkyvyyttä. Kun itsellä on siis uniikki idea, kannattaa se hyödyntää, sillä sen avulla voi päästä pinnalle. Näin kanavaa voi jatkossa kehittää yhä ammattimaisempaan suuntaan. Tämä onkin hyvä harrastus ja mahdollisesti myös keino ansaita, mikäli ruoanlaitto on tärkeä harrastus ja suuri intohimo itselle.