Omituisimmat ruokalajit top 10

 

Yleistiedon mukaan Turun sinappia pidetään Tampereella maailman omituisimpana ruokana. Toisaalta tamperelaista mustamakkaraa tuskin napostellaan Helsingin keskustassa. Samaan hengenvetoon tuodaan esille myös se, että tuskin italialaiset nauttivat suomalaisesta mämmistä Vatikaanin edustalla palmusunnuntaina.

Näin ollen omituisten ruokalajien listauksessa pitää huomioida globaalin gastronomian erinäisyydet sekä muuttuvan ajan hengen. Yrittänyttä ei laiteta!

Raw Chocolate Plant

Aasia

Maanosa, jossa hämähäkkien ja skorpionien grillausta pidetään normaalina ruuanvalmistuksena, pääsee meidän listallamme heti kärkeen. Mikäli sinulla on joskus mahdollisuus vierailla jonkin Aasian maan ruokamarkkinoilla, varoitamme jo etukäteen varsin kummallisista raaka-ainevalinnoista.

  1. Listan kärjestä löytyy kambodzhalainen grillattu tarantella. Tätä herkkuruokana pidettävää ateriaa on syöty Kambodzhan maaseuduilla jo 1970-luvulta lähtien.
  2. Listan toiselta sijalta löytyy Filippiinien grillattu kananveri. Tämä mielenkiintoinen ateria muistuttaa ulkonäöltään normaalia tofua. Ateriaa maistaneet länsimaalaiset kuvailevat makua rautaiseksi ja hyvin suolaiseksi
  3. Pronssisijalta löydät Vietnamilaiset muurahaismunat. Kaviaaria rakastavat ”foodiet” kääntäkööt katseensa tähän orgaanisen ruuan helmeen. Onnekkaat maistajat kuvailevat muurahaismunien makua erittäin happamaksi.

Afrikka

Afrikan maanosa on eittämättä valtavan kokoinen, joten kolmen omituisen ruuan valitseminen ei ole helppo tehtävä. Listan kärjestä löydät kuitenkin ehkä kaikkien oudoimman ruokalajin.

  1. Kyseessä on Kenian Maasai-heimon lämmin ja tuore lehmän veri sekoitettuna maitoon kuulostaa monelle meistä hieman kyseenalaiselta. Maistamisesta selviytyneet kertovat maun olevan varsin makea, mutta silti etova.
  2. Hopeasijalta löytyy Zimbabwelainen wopame-ateria. Kyseinen ateria koostuu suhteellisen kookkaista madoista, jotka paistetaan erilaisten yrttien ja rasvojen kanssa rapeiksi kappaleiksi. Wopame-madot maistuvat selviytyjien mukaan kanalta.
  3. Afrikan kolmanneksi kummallisin ateria tulee Namibiasta. Verrattuna ranskalaisen keittiön sammakonkoipiin, namibialaiset syövät kokonaisen härkäsammakon. Ateriasta tekee mielenkiintoisen, sen että mikäli sammakko valmistetaan liian raakana, voi se johtaa munuaisten tulehdukseen.

Etelä-Amerikka/Pohjois-Amerikka

Vaikka joidenkin hipsterien mielestä Mäkkärin Big Mac on yllämainittujen ruokalajien veroinen kauhistus, löytyy Etelä-Amerikan viidakoista vieläkin omituisempia aterioita.

  1. Kärkipaikalla komeilee kolumbialainen muurahaispata. Yleensä muurahaisen pää ja raajat poistetaan, jonka jälkeen loput syvä paistetaan rasvassa rapeiksi ”murkuiksi”. Itse asiassa muurahaisten kilohinta on kolme kertaa kalliimpi kuin esimerkiksi kolumbialaisen kahvin hinta.
  2. Perulainen marsupaisti löytyy sijalta kaksi. Älä huoli, nämä marsut kasvatetaan ruuaksi eikä kenenkään pikkutytön lemmikkimarsua viedä. Marsunliha maistuu huhupuheiden mukaan erittäin rasvaiselta kanalta.
  3. Päätetään listaus pienellä huumorilla: Pohjois-Amerikan kummallisin ruokalaji löytyy Mäkkärin salaattilistalta.

Close up of fried grasshoppers Fried insects mealworms for snack

Ja voittaja on?

Rehellisyyden nimissä suomalainen kalakukko sekä mämmi kuuluisivat myös tälle listalle. Mutta me valitsemme grillatut Kambodzhan tarantellat kaikista oudoimmaksi ruokalajiksi.

Leave a Comment